Echitatie

Inca din cele mai stravechi timpuri, interactiunea dintre Om si Cal, aceste doua minunate creaturi, a fost considerata sfanta. Calul a fost alaturi de Om in toate aspectele vietii: i-a fost camarad in lupta, i-a fost ajutor de nadejde la muncile campului, i-a fost mijloc de transport si calauza in calatoriile sale si, mai mult decat atat, i-a fost prieten fidel pana la moarte.

Astazi toate aceste activitati impreuna cu Calul, cu mici exceptii, au ramas numai pentru agrement. Avem prilejul sa cunoastem mai bine aceasta faptura si sa invatam din intelepciunea lui ancestrala prin crearea de activitati care sa ne aduca laolalta, Om si Cal.

Echitatia, prin toate aspectele sale, are beneficii uluitoare pentru ambii parteneri deopotriva. Calul iubeste Omul, in mod instinctiv, si atunci isi indeplineste supus dar majestuos si elegant menirea de a-i fi aproape sufletului omului. Dar cele mai multe beneficii le are Omul.

Fie ca este vorba de participarea la demonstratii, la ritualuri de ingrijire a Calului sau la cursuri de calarie si drumetii, putem sa ne imbogatim mintea si sufletul cu informatii si senzatii uluitoare. Echitatia este sportul mintii si al trupului. Te ajuta sa-ti tonifici musculatura si sa ai un corp sanatos si este cea mai potrivita activitate atunci cand iti doresti sa evadezi din rutina de zi cu zi, undeva la munte cu prietenii sau familia, unde sa puteti face plimbari calare in natura.

Va propunem activitatile de “Turism Ecvestru” ca mod de pretrecere a timpului liber intr-un mod activ, fie ca sunteti familii, fie ca sunteti grupuri de prieteni care doresc sa participe impreuna la aceste activitati extraordinare.

Partener Oficial pentru programele de turism ecvestru:


Zonele turistice pe care le recomandam pentru echitatie sunt: